Prázdninový týden v keramické dílně 2017

Stejně, tak jako vloni, i letos bych ráda pozvala děti o prázdninách do keramické dílny v Dolní Lhotě. Dětem se vloni prázdninový týden líbil, společně jsme strávili, myslím, že pohodový a tvořivý týden v dílně plný zábavy a získáváni nových poznatků v oblasti keramiky. Věnovali jsme se technikám, na které není v kroužku tolik časového prostoru. I letos bych se opět chtěla zaměřit na zcela nové techniky, ať už při práci s hlínou, tak i při glazování. Přece jenom máme na práci celé dopoledne a děti nejsou zatěžovány jinými povinnostmi, dovedou se více uvolnit a zaměřit se na tvoření, poznávání a objevování, které k prázdninám neodmyslitelně patří. Můžou se zúčastnit i děti, které keramický kroužek nenavštěvovaly, pro ně bude program odpovídajícím způsobem upraven. I když po zkušenostech z loňska, to zřejmě opět nebude nutné. Děti jsou šikovné a přizpůsobivé.

Program na celý týden:

  1. Opět budeme pracovat se sádrovými formami, spousta nám jich v dílně přibyla.
  2. Děti dostanou porcelánový hrníček a budou si jej zdobit speciálními nálepkami nebo speciálními fixy na keramiku. Poté bude hrníček vypálen v peci.
  3. Budeme průběžně trénovat práci na hrnčířském kruhu.
  4. V programu bude zařazena volná tvorba dítěte, alespoň jeden výrobek dle vlastního námětu.
  5. Vloni jsme vyráběli vodníka, letos zkusíme vílu.
  6. Vyzkoušíme sítotisk na keramiku, je to zajímavá práce pomocí šablon a speciálních glazur.
  7. Zkusíme zcela novou techniku – a sice glazování tzv. bublinkováním.
  8. Taky bych ráda s dětmi vyzkoušela techniku lepení plátů hlíny na nafukovací balonek.
  9. Rozvrh prací v dílně : denně budeme pracovat od 9,00 – 13,00 hod. ( 10,30 – 11,00 přestávka na svačinu). Svačinu si děti přinesou s sebou. Pitný režim bude v dílně zajištěn během celého dopoledne (voda, čaj).

Cena za celý týden bude stejná jako vloni 1500 Kč.  V ceně je již zahrnuta cena za následné glazování výrobků, které budou vyrobeny během prázdninového týdne, ale budou vypáleny až v dalších týdnech (výrobek musí min. 1-2 týdny schnout). Glazování se uskuteční po vzájemné domluvě a podle časových možností dítěte.

Přihláška a termíny zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *